Δήμος Κορυδαλλού: Αφιερωμένα στη μικρή Βασούλα τα φετινά Χριστούγεννα

0

Ο Δήμος Κορυδαλλού αφιερώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις του για τις ημέρες των Χριστουγέννων σε ένα παιδί 4 ετών που χρειάζεται τη στήριξή σας, τη μικρή Βασούλα.

Η 4 ετών Βασιλική – Νεκταρία Κράλλη έχει διαγνωσθεί με βαριά αναπτυξιακή διαταραχή, που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Παρουσιάζει σοβαρές διαταραχές στο κομμάτι της επικοινωνίας, καθώς εκδηλώνει πολύ επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον της αλλά και απέναντι στον εαυτό της, φτάνοντας πολλές φορές στο σημείο να αυτοτραυματίζεται.

 

Σκύλος – Βοηθός

Έχοντας εξαντλήσει πολλές μεθόδους που δεν κατάφεραν να κατευνάσουν την επιθετική της συμπεριφορά, οι ειδικοί που την παρακολουθούν πρότειναν την ουσιαστική βοήθεια που μπορεί να της προσφέρει ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος-βοηθός για παιδιά με αυτισμό, ο οποίος θα τη συνοδεύει 24 ώρες το 24ωρο, θα την προστατεύει σε πιθανή επικίνδυνη φυγή της σε εξωτερικό χώρο, θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί τα συναισθήματά της και τις εκρήξεις θυμού περιορίζοντας το ενδεχόμενο αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.

 

Το πρόγραμμα του Δήμου

Με στόχο τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά του σκύλου – βοηθού, και για να δώσει σε όλες και όλους τους δημότες τη χαρά της συμμετοχής σε ένα σπουδαίο σκοπό, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, τα παιδιά των σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ΚΑΠΗ κι οι εθελοντές της πόλης είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις γειτονιές της πόλης.

Αμέσως μετά άνοιξε τις πόρτες του το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στην καρδιά της πόλης, την Πλατεία Ελευθερίας το οποίο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Για πρώτη φορά στην πόλη του Κορυδαλλού θα λειτουργεί από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου: Παγοδρόμιο, Carousel, Τρενάκι, και πολλές εκδηλώσεις πάντα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID – 19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ