Δήμος Λαυρεωτικής: Εκδήλωση για τη διαχείριση περιβαλλοντικών κρίσεων

0

Εκδήλωση με θέμα τη διαχείριση κινδύνων, καταστροφών και κρίσεων περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στο Επισκοπείο Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Ομιλητής ο Ευθύμιος Λέκκας

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο οποίος μίλησε για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω της κλιματικής αλλαγής που εξελίσσεται.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ανδρική Χορωδία Λαυρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής και τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Αυγερινός Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Φιλίππου Πέτρος, αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Ενδυνάμωση διαχείρισης κινδύνων»

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς κατά τη συνομιλία του με τον καθηγητή κ. Λέκκα τόνισε ότι: «Στη σύγχρονη εποχή καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε μια σύνθετη κατάσταση η οποία επιβάλλει τη συνεργασία των επιχειρησιακών φορέων με την επιστημονική κοινότητα και τους πολίτες. Ο Δήμος Λαυρεωτικής δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ικανότητας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των κινδύνων και κρίσεων που μπορεί να προκύψουν. Οφείλουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, επενδύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ