Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Επιτυχημένη ημερίδα για θέματα Τρίτης Ηλικίας

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Θέματα 3ης Ηλικίας» που διοργάνωσαν ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Όμιλος ΑΚΤΙΟΣ (μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων) στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης την Τετάρτη 11 Μαΐου, καθώς την παρακολούθησαν περίπου 170 άτομα.

Εισηγήσεις

Η επιστημονική Ομάδα του ΑΚΤΙΟΣ πραγματοποίησε μια σειρά από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Στάθης Τρυφωνόπουλος, ΜSC Ψυχολόγος και Υποδιευθυντής της Μονάδας Φροντίδας αναφέρθηκε στο θέμα «Υγιής Γήρανση & Προληψη στην 3η Ηλικία» καθώς επίσης και στα οφέλη της Μουσικοθεραπείας στην 3η ηλικία. Ο Δρ. Κίμων Βολίκας, Καθηγητής Γηριατρικής Παθολόγος και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας αναφέρθηκε στο θέμα της Διαχείρισης Πένθους, ενώ ο Αντώνης Σπανός Ψυχολόγος και Υπεύθυνος Λειτουργών και Ψυχοκοινωνικού Τομέα της ΑΚΤΙΟΣ ενημέρωσε για τις μη φαρμακευτικές Παρεμβάσεις στην 3η Ηλικία. Τέλος συμμετείχαν η Ολυμπία Παμπουκίδου, Συστημική Ψυχολόγος Μουσικοθεραπεία Ομίλου Άκτιος σε θέματα Φυσικοθεραπείας όπως και ο φυσιοθεραπευτής Σωτήρης Φωτόπουλος.

Αναβαθμισμένες υπηρεσίες

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κεχρής, ο οποίος συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της Ημερίδας. Επεσήμανε πως «οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν και μας φρόντισαν έχουν ξεχωριστή θέση στην κοινωνία μας και πρέπει να απολαύουν της φροντίδας και της στοργής μας. Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Ηλικιωμένους με Αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τους», τόνισε ο κ. Κεχρής.

Η κ. Σοκορέλη ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων της 3ης ηλικίας είναι η προετοιμασία και με αυτό τον τρόπο πολλές δυσάρεστες καταστάσεις μπορεί να προληφθούν. Η Κοινωνική Πρόνοια και Πολιτική μπορεί μέσα συνέργειες να γίνει αποτελεσματικότερη και ότι ο Δήμος ευελπιστεί σε μια γόνιμη συνέχιση της συνεργασίας.

Νέο ΚΑΠΗ

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο μας, σε επίπεδο υποδομών, δομών αλλά και δράσεων ενημέρωσης. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών του επόμενου διαστήματος είναι η ανέγερση νέου ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, σε οικόπεδο που μας έχει παραχωρήσει για αυτό τον σκοπό το Υπουργείο Εργασίας. Σε επίπεδο δομών, τα ΚΑΠΗ μας επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα, ενώ πρόσφατα εγκαινιάσαμε τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια στον Δήμο μας σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα ενάντια στην κατάθλιψη σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ, που επίσης είναι σημαντικό ζήτημα σε αυτές τις ηλικίες. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις δράσεις ενημέρωσης, όπως αυτή που πραγματοποιήσαμε τον Όμιλο ΑΚΤΙΟΣ, για αυτό ευχαριστούμε τον κ. Κωστή Προύσκα, Δόκτορα Γεροντολογίας και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου και τους συνεργάτες του για τις εισηγήσεις τους.»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ