Δήμος Νέας Ιωνίας: Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για τους πολίτες

0

Στη Βιώσιμη Κινητικότητα επενδύει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, προκειμένου να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη κι έτσι τα ηλεκτρικά ποδήλατα και η ηλεκτροκίνηση γενικότερα θα μπουν στην καθημερινότητα των δημοτών.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, το οποίο σε συνδυασμό με τις λοιπές παρεμβάσεις θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, το οποίο θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380.000,00 ευρώ και αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, με αντίστοιχους σταθμούς στάθμευσης και αυτόματης φόρτισης 100% χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, μέσω ειδικής εφαρμογής, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν να μισθώνουν τα ποδήλατα, για όσο χρόνο επιθυμούν και θα τα επιστρέφουν στους σταθμούς στάθμευσης.

«Στην εποχή μας όπου η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ζωή στην πόλη αποτελούν το μεγάλο στοίχημα, ο Δήμος Νέας Ιωνίας καινοτομεί και βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων», τόνισε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και συμπλήρωσε: «Όλοι θέλουμε καλύτερες και βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη μας, λιγότερη κίνηση και ρύπους και την ανάπτυξη ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων που σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας. Θέλουμε μια σύγχρονη πόλη, φιλική για τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ