Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Συσπείρωση δυνάμεων για την Πλατεία Γεννηματά

0

Η διεκδίκηση από ιδιώτη, απόγονο γνωστού μεγαλοεργολάβου της περιοχής, της Πλατείας Γ. Γεννηματά στη Νέα Φιλαδέλφεια, συζητήθηκε στη συνάντηση του βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη, με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρο, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, στο δημαρχείο της πόλης.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη, μετά από τις πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις για το θέμα, του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών», Γιώργου Ανεμογιάννη. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Ανεμογιάννης, η Συντονίστρια της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια, Ελένη Παπανικολάου και οι συνεργάτες του βουλευτή, Κωστούλα Πατούχα και Μανώλης Μπουσούνης.

Η διεκδικούμενη Πλατεία Γ. Γεννηματά είναι η μοναδική πλατεία της πυκνοδομημένης συνοικίας Ειρήνη, της Νέας Φιλαδέλφειας και έχει δοθεί στους κατοίκους της περιοχής εδώ και 40 χρόνια. Η πρόσφατη διεκδίκηση του χώρου από απόγονο του γνωστού μεγαλοεργολάβου Κάκκαβα, συνάντησε την ομόφωνη απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Ωστόσο, η κυβέρνηση δια επιστολής του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, υποστήριξε τη διεκδίκηση του ιδιώτη και ζήτησε από τον Δήμο να συμμορφωθεί και να παραχωρήσει την πλατεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού ενημερώθηκε για το θέμα από τον Δήμαρχο, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε “αδιανόητη τη στάση του υπουργού Εσωτερικών υπέρ της έωλης διεκδίκησης της πλατείας, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα έπρεπε να ταχθεί με την πλευρά του Δήμου και με τα συμφέροντα των κατοίκων και να τους υποστηρίξει απέναντι στην αξίωση του ιδιώτη.”

Ο Πάνος Σκουρλέτης δεσμεύτηκε για τη στήριξη του αγώνα των κατοίκων της περιοχής και του Δήμου, ενώ θα φέρει το ζήτημα και στην Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ