Δήμος Παιανίας: Εγκρίθηκε η ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας

0

Σε φάση υλοποίησης περνά η ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας στο Δήμο Παιανίας. Ένα έργο που είχε παραπεμφθεί στις καλένδες επί σειρά ετών μπαίνει πια στις ράγες μετά και την έγκριση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Παιανίας» ύψους 2.219.285,80 €.

Ήδη είναι έτοιμη και η απαραίτητη συγκοινωνιακή μελέτη σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα επιτρέψει τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία να βγουν στους δρόμους χωρίς καθυστέρηση, εξυπηρετώντας τους δημότες και συνδέοντας τις δύο κοινότητες του Δήμου Παιανίας αλλά και τον δήμο με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οχήματα

Επιπλέον μέσω του έργου οι υπηρεσίες του δήμου εξοπλίζονται με μια σειρά από απαραίτητα ηλεκτρικά οχήματα για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

Αναλυτικά, ο Δήμος Παιανίας θα προμηθευτεί:

– 1 Ηλεκτρικό Σάρωθρο

– 4 Ηλεκτρικά λεωφορεία Δημοτικής Συγκοινωνίας τύπου mini

– 2 Ηλεκτρικά επιβατηγά ΙΧ οχήματα

– 1 Ηλεκτρικό επιβατηγό ΙΧ τύπου SUV

– 1 Ηλεκτρικό μικρό φορτηγό με κλειστή κιβωτάμαξα τύπου Van (κλούβα)

– 1 Ηλεκτρικό επιβατηγό minibus τύπου Van 8+1 επιβατών

– 10 σταθμούς φόρτισης, έκαστος 22kW.

Επίσης, περιλαμβάνονται Υποέργο 2 ύψους 37.200,00 € με τίτλο «Έργα σύνδεσης, μεταφοράς, αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ στο Δήμο Παιανίας» και Υποέργο 3 ύψους 6.200,00 € με τίτλο «Δαπάνη σύνταξης αίτησης φακέλου χρηματοδότησης».

«Έργα ουσίας και όχι βιτρίνας»

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς για την άρτια προετοιμασία που είχε ως αποτέλεσμα μια ακόμα επιτυχία. Η δημοτική συγκοινωνία, μια προεκλογική μας δέσμευση και προσωπικός μου στόχος, πλέον περνά σε φάση υλοποίησης. Αποδεικνύουμε για ακόμα μια φορά πως όταν υπάρχει θέληση και γνώση όλα είναι εφικτά. Στον Δήμο Παιανίας έχουμε ανάγκη από έργα ουσίας και υποδομών και όχι βιτρίνας. Και αυτά πράττουμε. Συνεχίζουμε υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας μία προς μία» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μετά από εκείνο για την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ