Δήμος Πειραία: Τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του C-130 που συνετρίβη στο όρος Όθρυς το 1991

0

Ο Δήμος Πειραιά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, τιμώντας τη μνήμη  των 63 θυμάτων – σμηνιτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών – του μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη  στο όρος Όθρυς, πριν από 31 χρόνια.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ.  Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος εκπροσώπησε  την  Ελληνική Κυβέρνηση, του Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων  κ. Νίκου Μανωλάκου, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων,  του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  του  Υποπτέραρχου Γεώργιου Βαγενά, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας,  εκπροσώπων  των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας,  καθώς και συγγενών των θυμάτων  στο μνημείο των πεσόντων, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης.

Κατάθεση στεφάνων

 

Τιμές απέδωσαν άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στεφάνια κατέθεσαν

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.  Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκ μέρους του Προέδρου της  Βουλής των Ελλήνων, ο  Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Νίκος Μανωλάκος.

Εκ μέρους του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποπτέραρχος Γεώργιος Βαγενάς.

Εκ μέρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Πεσόντων Αεροπόρων, ο κ. Γρηγόρης Παναγιώτου.

Εκ μέρους του Συλλόγου Αλληλεγγύης Οικογενειών των 63 θυμάτων του Αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, η κα Αναστασία Τσαγκαράκη.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν: ο Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κ. Γιάννης Κουλιζάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ