Δήμος Πεντέλης: Απέκτησε 6 νέα οχήματα αποκομιδής αποβλήτων

0

Συχνότερο πλύσιμο κάδων, ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και εκτροπή τους από την ταφή, προστασία του περιβάλλοντος και οικονομικό όφελος για το Δήμο και τους δημότες, φέρνει η εφαρμογή της ξεχωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων που πλέον είναι δυνατή να υλοποιηθεί με το νέο εξοπλισμό που παρέλαβε ο Δήμος Πεντέλης.

Τα έξι νέα οχήματα και ο αναγκαίος εξοπλισμός για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων χρηματοδοτήθηκαν με 2,2 εκατ. ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ και του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου και των δημοτών.

Ένα από τα οχήματα θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία και θα συλλέγει σύμμεικτα απόβλητα, αλλά ταυτόχρονα να πλένει τους κάδους με το ενσωματωμένο σύστημα πλύσης που διαθέτει το όχημα, προσφέροντας στους πολίτες καθαρούς κάδους στη γειτονία τους. 

Καφέ κάδοι

Επίσης σε όλες τις γειτονιές της πόλης θα τοποθετηθούν σταδιακά νέοι καφέ κάδοι που θα συλλέγονται από τα τρία νέα απορριμματοφόρα, με ενσωματωμένο σύστημα πλύσης. Οι πολίτες θα μπορούν να διαχωρίζουν τα απόβλητα τροφών και να τα απορρίπτουν στους κάδους αυτούς, ώστε αυτά να οδηγούνται στην προβλεπόμενη επεξεργασία για την παραγωγή κομπόστ, διαδικασία απόλυτη φιλική στο περιβάλλον. Το γεγονός ότι δεν θα θάβονται τα απόβλητα αυτά, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα απαλλάξει το Δήμο από το τέλος ταφής που επιβαρύνεται από 1η Ιανουαρίου 2022.

Τέλος, ταχύτερη απομάκρυνση των κλαδιών από τους δρόμους της πόλης και καλύτερη διαχείρισή τους, θα υπάρχει με το νέο φορτηγό όχημα με ενσωματωμένη αρπάγη και τον φορητό κλαδοτεμαχιστή που προμηθεύτηκε ο Δήμος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ