Δήμος Περιστερίου: Έπεσαν οι υπογραφές για τον νέο Πολιτιστικό Πολυχώρο

0

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη.

Χρηματοδότηση

Το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρειας Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, και από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, θα μπορούν να ξεκινούν άμεσα τα έργα κατασκευής.

Παρόντες στην υπογραφή της Σύμβασης ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Π. Λύκος, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μ. Μίσκα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

 Μέγαρο Πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης επισημαίνοντας ότι «είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη του Περιστερίου και συνολικά τη Δυτική Αττική καθώς θα αποκτήσει το δικό της Μέγαρο Πολιτισμού». Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παχατουρίδη, τόνισε ότι «Οι πολίτες του Περιστερίου θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα εμβληματικό έργο αντάξιο της πόλης και του άξιου δημάρχου της Α. Παχατουρίδη».

 

Ο Πολιτιστικός Πολυχώρος

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου για τον Δήμο Περιστερίου στο χώρο του παλιού βιοτεχνικού χώρου με την ιστορική ονομασία «Ξυλοτεχνία». Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου χώρου, σύμφωνα και με την Προγραμματική Σύμβαση θα είναι:

-H δημιουργία ενός χώρου που δεν θα λειτουργεί μόνο ως θέατρο αλλά θα είναι ταυτόχρονα και χώρος κοινωνικής συνάθροισης

-Η διατήρηση της μνήμης του παλαιού θεάτρου που στέγασε με πρωτοβουλία των ιδίων δημοτών τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους ανησυχίες

-Η εξασφάλιση των βασικών αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του.

Στο έργο προβλέπονται η κατεδάφιση του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου και η κατασκευή νέου σύγχρονου θεάτρου στην ίδια θέση. Προβλέπονται επίσης θέσεις παρκινγκ, αποθηκευτικοί χώροι, εκδοτήριο εισιτηρίων, πλατεία, σκηνή, καμαρίνια ηθοποιών, γραφειακοί χώροι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και λοιποί χώροι υποστήριξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ