Δήμος Πετρούπολης: Τα κάλαντα του Μάρτη ή αλλιώς…τα «Χελιδονίσματα» από μικρούς μαθητές

0

 

Οι μικροί μαθητές της «ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ» τραγούδησαν τα «Χελιδονίσματα» στην Δημοτική Αρχή Πετρούπολης αποχαιρετώντας έτσι τον χειμώνα και καλωσορίζοντας την άνοιξη.

 

“Χελιδονάκι πέταξε, βρήκε πύργο κι έκατσε
και χαμοκελάηδησε, Μάρτη, Μάρτη μου καλέ.
Μάρτη, Μάρτη μου καλέ και Φλεβάρη φοβερέ
κι αν φλεβίσεις κι αν χιονίσεις πάλι άνοιξη θ’ ανθίσεις!”
Οι παραπάνω στίχοι αποτελούν μέρος από τα «Χελιδονίσματα» ή αλλιώς τα κάλαντα του Μάρτη, που τραγούδησαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου «ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ», την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στην Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, καλωσορίζοντας την άνοιξη και αποχαιρετώντας τον χειμώνα.
Με τη βοήθεια των δασκάλων τους, οι λιλιπούτειοι μαθητές κρατώντας στα χέρια τους τις αυτοσχέδιες κατασκευές τους, τραγούδησαν τα ανοιξιάτικα κάλαντα, τα «Χελιδονίσματα», για να αναγγείλουν τον ερχομό της άνοιξης και των χελιδονιών.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Θοδωρής Λάππας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσάνθη Παχίδου, υποδέχτηκαν τα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά στο Δημαρχείο της πόλης κι αφού τα ευχαρίστησαν για το χαρμόσυνο τραγούδι τους, δεν παρέλειψαν να δώσουν συγχαρητήρια στις δασκάλες τους που μεριμνούν για τη διατήρηση και συνέχιση της λαϊκής μας παράδοσης και των ιδιαίτερων εθίμων της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ