Δήμος Σαλαμίνας: Αναβίωση παλαιών εθίμων-Ο παραδοσιακός εορτασμός των Αποκριών

0

 

 

Πρωταγωνιστές στο αποκριάτικο γλέντι του Δήμου Σαλαμίνας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς μικροί και μεγάλοι μασκαράδες καθώς και πλήθος κόσμου και επισκεπτών.

 

Ευφάνταστες μεταμφιέσεις, χορεύοντας και τραγουδώντας όλοι μαζί σε ένα μοναδικό ξεφάντωμα με χρώμα παράδοσης και μοναδικών Κουλουριώτικων εθίμων.

apokr_2-1

Το ραντεβού με τους δημότες μας σε γιορτή και αποκριάτικο γλέντι αποτελεί στιγμή που θα θυμάστε όλοι για καιρό! Το σημαντικότερο ήταν να δώσουμε στην νέα γενιά γεύση  από τη Σαλαμίνα του χθες και του πλούτου της γνώσης της παράδοσης μας.

 

Ο χορός κράτησε ως το βράδυ. Ευχαριστίες σε όλους τους χορευτές και χορεύτριες- ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές- καθώς και όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν με κάθε λογής εδέσματα και χειροτεχνήματα.

 

apokr_-1

«Εύχομαι να ανταμώνουμε πάντα και να γιορτάζουμε όλοι μαζί με τα μοναδικά έθιμα του τόπου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας.

 

Θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Αττικής, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα για την συνδρομή τους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ