Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Αποδόθηκε μεγάλο μέρος των Τουρκοβουνίων

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένα δύσκολο και πολύ σημαντικό θέμα για τη φυσιογνωμία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού έκλεισε με την 747/2022 Απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο ΑΠ έκρινε ότι 242,5 στρέμματα στην περιοχή Τουρκοβουνίων πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο κλείνοντας ένα μαραθώνιο κύκλο διεκδικήσεων και αμφισβήτησης της έκτασης αυτής για την πόλη.

«Ως Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων μας, έχοντας ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του Προαστίου και την στήριξη της επιθυμίας των κατοίκων, εργαστήκαμε επίπονα και εντατικά και παρουσιάσαμε ένα πλήρη φάκελο παρεμβαίνοντας για πρώτη φορά στη Δίκη ως Δήμος υπέρ του Δημοσίου παρέχοντας στο Νομικό Σύμβουλο του Κράτους κρίσιμα έγγραφα και ουσιαστική βοήθεια για την υποστήριξη της υπόθεσης.

Με την απόφαση αυτή τερματίζεται οριστικώς, μετά από 34 χρόνια, μια δίκη που άρχισε το 1988 με αγωγή που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της εταιρείας ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.

Η απόφαση αυτή έχει μεγάλη σημασία τόσο για τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού όσο και για το σύνολο των κατοίκων του Λεκανοπεδίου της Αττικής, διότι εδώ τερματίζεται κάθε συζήτηση περί ένταξης της έκτασης αυτής στο σχέδιο, αποδίδοντας την στους κατοίκους και διασφαλίζοντας τη Φυσιογνωμία του Ψυχικού», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η διοίκηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ