Δήμος Φυλής: «Πράσινο φως» για την ανακατασκευή 711 δρόμων

0

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022 η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Φυλής και την ανάδοχο εταιρεία για την επισκευή και ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα 711 δρόμων σε όλο τον οικιστικό ιστό του Δήμου Φυλής, έκτασης 997.852,40 τ.μ.

Οι εργασίες του οδικού δικτύου

Σε όλο το οδικό δίκτυο θα γίνει συντήρηση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και τοπικές επισκευές των οδοστρωμάτων σε σημεία που απαιτείται.

Στο σύνολο 711 δρόμων θα ανακατασκευαστούν ή θα επισκευαστούν στα Άνω Λιόσια: 557, στο  Ζεφύρι: 105 και στη Φυλή: 39 δρόμοι.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων είναι: Γενικές εκσκαφές, απόξεση ασφαλτοτάπητα, τροποποίηση στάθμης υδροσυλλογής και κατασκευή φρεατίων, διαγράμμιση οδοστρώματος, επούλωση τοπικών φθορών οδοστρωμάτων κ.α.

Επίσης για την ασφάλεια πεζών και οδηγών καθ’ όλη την περίοδο των εργασιών θα υπάρξει: Μηνιαία χρήση πινακίδων εργοταξιακής σήμανσης, φανοί επισήμανσης κινδύνου, προσωρινές γεφυρώσεις ορυγμάτων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών κ.α.

 

Την άνοιξη θα ξεκινήσουν οι εργασίες

Στην υπογραφή της Σύμβασης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννης Λιάκος.

Το μεγάλο έργο οδοποιίας χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη, οπότε θα επικρατούν και καλύτερες καιρικές συνθήκες.

 

«Προτεραιότητα και διαρκής στόχος τα έργα οδοποιίας»

«Τα έργα οδοποιίας και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Φυλής, αποτελούν προτεραιότητα και διαρκή στόχο καθώς αφορούν στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των συνδημοτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Φυλής», τόνισε σχετικά με το τεράστιο έργο οδοποιίας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ