Δήμος Φυλής: Πώς κέρδισε τη μάχη με τα χιόνια – Δίπλα στους κτηνοτρόφους και τα αδέσποτα της περιοχής

0

Με συντονισμένο σχεδιασμό κι ενωμένες δυνάμεις ο Δήμος Φυλής αντιμετώπισε την κακοκαιρία “Ελπίδα” χωρίς προβλήματα και με ανοιχτούς δρόμους ακόμη και σε δύσβατες περιοχές της Δυτικής Πάρνηθας.

Κυρίαρχος στόχος ήταν να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία της τοπικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας.

Για το σκοπό αυτό από την πρώτη στιγμή και με καλή προετοιμασία, εφάρμοσε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις θεομηνίες, που προβλέπει την ανάπτυξη του μηχανολογικού του εξοπλισμού και των εργαζομένων του στις τρεις δημοτικές κοινότητες (Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής), με κεντρικό εργοτάξιο τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Κανάλας.

Τον κεντρικό συντονισμό είχε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη και τους τοπικούς Αντιδημάρχους Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο και Φυλής Ελένη Λιάκου.

Επι ποδός όλη η δημοτική αρχή

Επί ποδός βρέθηκαν εξάλλου, το σύνολο της δημοτικής ομάδας και ιδίως οι Αντιδήμαρχοι και Αναπληρωτές Δημάρχου, Μαρίνος Σαρλάς, Γιώργος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αβράμης, Θανάσης Σχίζας και Βασίλης Γεωργιάδης, οι οποίοι διαθέτουν προσωπικό τεχνικών ειδικοτήτων και κοινωνικής πολιτικής. Ουσιαστική υπήρξε επίσης η συμβολή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας της Χασιάς Διονύση Βλάχου και του Δημοτικού Συμβούλου Σταμάτη Σερέπα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εκχιονιστικός μηχανισμός εργάζεται αδιάκοπα μέχρι και τώρα επί 24ώρου βάσεως, ώστε να φτάσει και στο πιο δυσπρόσιτο σημείο και θα συνεχίσει ως τη λήξη της κακοκαιρίας.

O Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και τις θερμές του ευχαριστίες στους συνεργάτες του, που έδωσαν κι εξακολουθούν να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να μην υπάρξουν προβλήματα. “Η πιο μεγάλη “ανταμοιβή” για όλους εμάς είναι τα καλά λόγια και οι αυθόρμητες ευχαριστίες που δεχθήκαμε από τους συνδημότες μας” σημείωσε.

Μέριμνα για τα αδέσποτα

Ιδιαίτερη μέριμνα επεφύλαξε τις μέρες της κακοκαιρίας ο Δήμος για τα αδέσποτα ζώα, τα ελάφια της Πάρνηθας και τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής.

Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χασιάς, Διονύσης Βλάχος αλλά και τα μέλη της Διοίκησης που συμμετείχαν στον εκχιονισμό, βρέθηκαν σε κομβικά δύσβατα σημεία σίτισης αδέσποτων ζώων αλλά και σε σημεία της Δυτικής Πάρνηθας, που αποτελούν καταφύγιο για ελάφια.

Ταυτόχρονα οι Γιώργος Αβράμης και Διονύσης Βλάχος με την ουσιαστική συμβολή εργαζομένων του Δήμου Φυλής, επισκέφθηκαν όλους της Κτηνοτρόφους της Χασιάς και τους παρέδωσαν τροφή για τα ζώα τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ