Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας με προϋπολογισμό 14.915.000,00 €, ξεκινά να υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και θα συμβάλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους.

Προγραμματική σύμβαση

Η υλοποίησή του εισέρχεται στην τελική φάση κατόπιν και της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον ανάδοχο εργολάβο. Στην υπογραφή παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς, και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος.

Το έργο αφορά στην κατασκευή διαφόρων ειδών αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.

«Θωρακίζουμε τις πόλεις»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη σημασία του συγκεκριμένου έργου επισήμανε: « Η στοχευμένη υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές που είναι ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα, είναι υψηλής προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής. Με στενή συνεργασία και συνεννόηση με τους Δήμους της Αττικής, θωρακίζουμε τις πόλεις μας απέναντι στους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική κρίση και ενισχύουμε τις υποδομές για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των περιουσιών τους».

«Νέες συνθήκες»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κο Πατούλη για την ανταπόκριση και τη στήριξη στην υλοποίηση του έργου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, το οποίο θα μεταβάλει καθοριστικά τις συνέπειες από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή, και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here