Δήμος Χαλανδρίου: Δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση τηγανελαίων

0

«Δεν …λαδώνω το περιβάλλον, το προστατεύω!» είναι το μήνυμα που θα στείλει ο Δήμος Χαλανδρίου στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε το Σάββατο 7 Μάϊου, από τις 11:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Στόχος, η ενημέρωση για την αξία της ανακύκλωσης των τηγανέλαιων αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν προφορικά αλλά και με έντυπο υλικό για τα οφέλη της ανακύκλωσης τηγανέλαιων αλλά και το σωστό τρόπο ανακύκλωσης τους στους ειδικούς κάδους που έχουν εγκατασταθεί στο Χαλάνδρι.

Σημεία συλλογής

Σημειώνουμε, ότι ο Δήμος Χαλανδρίου έχει δημιουργήσει ένα ακόμα ξεχωριστό ρεύμα ανακύκλωσης, για τη συλλογή, μεταφορά και ενεργειακή αξιοποίηση των χρησιμοποιημένων βρώσιμων λιπών & ελαίων (τηγανελαίων), για την παραγωγή βιοντίζελ, με την ανάπτυξη δικτύου ειδικών κάδων συλλογής. Μέχρι σήμερα, οι ειδικοί κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε 12 σημεία του Χαλανδρίου, ενώ το επόμενο διάστημα, το δίκτυο θα επεκταθεί περαιτέρω.

Σημεία συλλογής τηγανέλαιου:

Δημαρχείο Χαλανδρίου

Πλατεία Χαλανδρίου (απέναντι από το ανεγειρόμενο δημαρχείο επί της 25ης Μαρτίου)

Πλατεία Κιοσσέ (Πολύδροσο)

Ζαν Μωρεάς & Κόδρου (Αγ. Βαρβάρα)

Προφήτης Ηλίας (Πολύδροσο)

Πάρκο Ποταμού Καλαμά (Συνοικισμός)

Αθλητικό Κέντρο «Π. Παπαγιαννόπουλος» (Παπαγιαννοπούλου 1, πεζόδρομος, από Αποστολοπούλου 60)

Αθλητικό Κέντρο «Μ. Παπαδάκης» (Σαρανταπόρου & Σοφοκλή Βενιζέλου)

Τυμφρηστού & Ιωαννίνων (Τούφα)

Ολύμπου & Εδέσσης (Τούφα)

Ηρακλείτου & Αγράμπελης (Πάτημα) Βρεφονηπιακός Σταθμός (Πάτημα)

Η επιλογή δημιουργίας ρεύματος τηγανέλαιου συνάδει πρωτίστως με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), που προβλέπει διαλογή στην πηγή, διαχωρισμό δηλαδή διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων στο σημείο της παραγωγής τους, με σκοπό την ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωσή / επαναχρησιμοποίησή τους και τη μείωση, στο ελάχιστο, της συνολικής ποσότητας αποβλήτων που διατίθενται για υγειονομική ταφή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ