«Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;». Με αυτά τα λόγια φέρεται να απάντησε ο Πέτρος Φιλιππίδης σε συγγενικό του πρόσωπο, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε γιατί επέτρεπε στην πρώτη καταγγέλλουσα να παρακολουθεί τις πρόβες στο θέατρο, πράγμα που δεν συνήθιζε να κάνει.

«Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες»

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε ο σύζυγος της αδελφής της Ελπίδας Νίνου και συντηρητής στα θέατρα Μουσούρη και Ήβη. Ο μάρτυρας τάχθηκε υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη, λέγοντας: «Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω το έγινε. Μου λέει ότι ακούς είναι ψέματα. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουν τις φωνές. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι μεμπτό».

Όπως εξήγησε, «για τις καταγγελίες άκουσα από τα μέσα, δε γνώριζα τίποτα για τέτοια πράγματα. Ήρθα γιατί άκουσα την πρώτη καταγγέλλουσα να ισχυρίζεται ότι στο χώρο που δούλευα γίνονταν τέτοια πράγματα. Το 2005 που βγήκα στη σύνταξη μου πρότεινε ο κ. Βαρδινογιάννης να παω στο Μουσούρη σαν συντηρητής. Είχαμε και μια προστριβή με τον Φιλιππίδη γιατί έκανα εργασίες κι εκείνος ήθελε ησυχία. Για να μη διαρραγούν οι οικογενειακές μας σχέσεις πρότεινα να πάω στο θέατρο Ήβη. Το 2007 έγινε αυτό».

Πρόεδρος: Υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί κάτι αν συμβεί οτιδήποτε στα καμαρίνια;

Μάρτυρας: Ακούγεται! Αυτή ήταν η διαφωνία μας! Δεν υπάρχει μόνωση, εγώ καθόμουν κάτω και εργαζόμουν.

Εισαγγελέας: Σας είχε αναφέρει κανείς από τους παράγοντες ότι η πρώτη καταγγέλλουσα θα έπαιρνε κάποιο ρόλο;

Μάρτυρας: Όχι, όχι κανείς.

Εισαγγελέας: Βλέπετε έναν άνθρωπο δυο φορές και λέτε κάποια πράγματα για το χαρακτήρα της. Πως το λέτε;

Μάρτυρας: Από τον τρόπο που μιλούσε. Ήμουν τότε 65 χρόνων, θα μπορούσε να πει «σας παρακαλώ να δω τον Πέτρο». Εκείνη μου μίλησε με αυτό το νευρικό στυλ και μου λέει «άνοιξε μου, θέλω να δω τον Πέτρο».

Εισαγγελέας: Ο κ. Μπιμπίλας την περιέγραψε ως σεμνό κι εργατικό παιδί. Εσείς προανακριτικά την περιγράψατε ως θρασύτατη και αγενή….

Μαρτυρας: Αφού έτσι ήταν τις φορές που την είδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here