Ξεκίνησε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη της εν διαστάσει συζύγου του για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας. Ο μάρτυρας περιέγραψε τη γνωριμία και εν συνεχεία τη σχέση, τον γάμο του με τη Ρούλα Πισπιριγκου και την γέννηση των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης της φερόμενης ως κατηγορούμενη, κ. Αλέξης Κούγιας, ζήτησε τη διακοπή της δίκης διακοπή της δίκης “έως ότου καταστεί δυνατό να προσέλθουν νέοι, ουσιώδεις μάρτυρες στο δικαστήριο”.Το δικαστήριο, αφού άκουσε τον συνήγορο, επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος και κάλεσε τον κ. Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πώς κατέληξε στο παιδί». Ο ίδιος τόνισε πως για την απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχει αποτέλεσμα τοξικολογικών εξετάσεων που να καταδεικνύει τη χορήγηση κεταμίνης.

Ο συνήγορος είπε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει δομηθεί με σωρεία αβάσιμων επιστημονικά στοιχείων, εικασιών και σεναρίων.

Κατά την υπεράσπιση της 34χρονης στην υπόθεση «για πρώτη φόρα στα παγκόσμια χρονικά πρώτα βρέθηκε ο ένοχος και στη συνέχεια ήρθαν οι παθολογοανατόμοι για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία».

Ο κ. Κούγιας έβαλλε κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καθώς και κατά συγκεκριμένων επιστημόνων που θεωρεί ότι έπαιξαν καθοριστικό «σκοτεινό ρόλο» για την πορεία της εντολέα του προς το εδώλιο.

Χαρακτήρισε «εφεύρημα» την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στη Ρούλα Πισπιριγκου ενώ επεσήμανε πως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι έωλη. «Η κεταμινη που υποτίθεται χορήγησε η κ. κατηγορούμενη, χωρίς να έχει εντοπιστεί πώς έφθασε στα χέρια της, ήταν εκεί. Στο νοσοκομείο, μέσα στο βαλιτσάκι των γιατρών. Αλλά η κ. Πισπιρίγκου την έψαξε, τη βρήκε κάπως που δεν ξέρουμε και την έδωσε. Εδώ έχουμε σενάριο», υπογράμμισε.

Η 34χρονη κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο συνοδεία δύο αστυνομικών. Φορούσε μαύρα ρούχα και στα χέρια της κρατούσε μία φωτογραφία της με τη Τζωρτζίνα. Όσο άκουγε τον συνήγορό της έδειχνε συγκινημένη και δακρυσμένη.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αφού η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν καθώς είναι μάρτυρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here