Αρνητικά απάντησε η εισαγγελέας της έδρας, στα αιτήματα αναστολής έκτισης ποινής των Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, ζητώντας από το δικαστήριο να παραμείνουν στη φυλακή, εκτίοντας κανονικά την ποινή τους.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επικαλέστηκε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για μη χορήγηση αναστέλλουσα δύναμης στην έφεση στους κατηγορούμενους, αναφέροντας ότι το πρωτόδικο δικαστήριο-μεταξύ άλλων-αποφάσισε να οδηγηθούν στις φυλακές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα.

Η εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων «Όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης αφορούν την ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη.

Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα π.χ. ότι ο ευρωβουλευτής Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτικής τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους. Όσο αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων».

Το λόγο ζήτησε εκ νέου ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Ζητώ αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου διότι έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της. Βλέπω ότι πολύ εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια. Ζητώ να είμαι ελεύθερος να ασκώ τα πολιτικά μου καθήκοντα» τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λαγός επισήμανε: «Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή».

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας διότι όπως είπε στην απορριπτική πρότασης της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα. «Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ποινική δίκη και ζητάμε την εξαίρεσης της» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρουν την αίτηση με την εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να του απαντά στη συνέχεια ότι δεν αποσύρει ούτε λέξη από την πρόταση της.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού έκανε επίθεση στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας πως «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι, αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι( σ.σ. κάνοντας γροθιά με το χέρι του)».

Νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να παρέμβουν και να οδηγήσουν κάποιον εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here