Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο να χτυπήσει στόχο εβραϊκού και Ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να “ στρατολογήθηκαν” με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των “ Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης” .

Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν ο ένας στην Ζάκυνθο και ο άλλος στην Σκάλα Λακωνίας, δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου που με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών ώστε ο διορισθείς συνήγορος να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης.

 

Ραζ Τσμιτ: «Το Ιράν δεν χρησιμοποιεί πολίτες του, για να αρνηθεί την ανάμειξή του»

 

Ο ειδικός σε θέματα του Ιράν, Ραζ Τσιμτ, τόνισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιρανοί προσπαθούν να οργανώσουν επιθέσεις κατά ισραηλινών, εβραϊκών ή άλλων στόχων. Αυτό έχει σίγουρα να κάνει με τον μυστικό πόλεμο ανάμεσα στο Ιράν και στο Ισραήλ. Βασικός στόχος των Ισραηλινών είναι να καθυστερήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και για να το κάνουν αυτό, έχουν αναμειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα είδος μυστικής δράσης στο εσωτερικό του Ιράν, κυρίως σε στόχους που σχετίζονται με το πυρηνικό του πρόγραμμα» ανέφερε.

«Αυτό που κάνει το Ιράν είναι να προσπαθεί να στρατολογεί άτομα άλλων εθνικοτήτων. Στην περίπτωση της Ελλάδας ξέρουμε ότι οι δύο Πακιστανοί ήταν γεννημένοι στο Ιράν αλλά δεν ήταν Ιρανοί πολίτες, στρατολογήθηκαν για να κάνουν την ενέργεια», είπε ο κ. Τσιμτ και συμπλήρωσε: «Κάποιες φορές αναμειγνύεται το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών, αλλά συνήθως το Ιράν δεν χρησιμοποιεί Ιρανούς πολίτες για να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, γιατί θέλει να μπορεί να αρνηθεί την ανάμειξή του σ’ αυτές. Αν αυτοί οι άνθρωποι συλληφθούν, θα είναι πολύ δύσκολο να κατηγορηθεί το Ιράν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here