Δεν θέλει τον Ερντογάν η νεολαία της Τουρκίας: Την πλάτη τους του γυρίζουν και τα παιδιά στελεχών του κόμματός του

0

Την πλάτη τους γυρίζουν στο κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι νέοι της Τουρκίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής εταιρείας συμβούλων.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα ο Αλί Κουλάτ, η ηλικιακή ομάδα 18 – 30 ετών είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με την πολιτική του κόμματος του Ερντογάν. «Ακόμη και τα παιδιά ορισμένων στελεχών του AKP δεν πρόκειται να ψηφίσουν το κόμμα», δήλωσε.

Ο Eρντογάν βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει συνεχώς ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2023, ενώ πρόσφατες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ήττα του στον δεύτερο γύρο, καθώς οι πολίτες αποδίδουν στην κυβέρνηση την ευθύνη για τη δεινή κατάσταση της οικονομίας και την εκτόξευση σε πρωτοφανή ύψη του πληθωρισμού που έχει τσακίσει τα νοικοκυριά.

Δεν κερδίζει νέους ψηφοφόρους

«Δεν έχω συναντήσει ακόμη ούτε ένα άτομο που δεν ψήφισε το AKP στο παρελθόν, αλλά σκέφτεται να το στηρίξει σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο Κουλάτ, σημειώνοντας ότι εστιάζει κυρίως την προσοχή του στους νέους ψηφοφόρους.

«Τα προάστια των πόλεων δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα. Νιώθει κανείς σαφώς την απώλεια των ψήφων στο ένα τρίτο των ανθρώπων που είχαν ψηφίσει το κόμμα του Ερντογάν στο παρελθόν», σημείωσε ο Κουλάτ την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του.

Oι δημοσκοπικές έρευνες χωρίζουν την Τουρκία σε οκτώ περιοχές – επτά γεωγραφικές και την Κωνσταντινούπολη -, είπε ο Κουλάτ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν προηγείται σε καμία απ’ αυτές στην ηλικιακή ομάδα 18 -29 ετών των ψηφοφόρων.

«Σύμφωνα με τους νέους, οι πολιτικές του AKP δεν είναι επαρκείς», είπε. Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσκόπο Μουράτ Γκεζιτζί τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 1999 αντιπροσωπεύουν το 32,6% του εκλογικού σώματος στην Τουρκία, δηλαδή κάπου 18,4 εκατ. άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ