Σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στον Α’ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών όπως διαμορφώνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα, προχώρησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη, στους τρεις μεγάλους δήμους το ΠΑΣΟΚ έδειξε τη δυναμική του:

Ο Γιάννης Μώραλης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε υποστηριχτεί σταθερά από το ΠΑΣΟΚ από το 2014, επανεκλέχτηκε δήμαρχος Πειραιά από την Α’ Κυριακή.

Ο Χάρης Δούκας φαίνεται να κάνει την ανατροπή στην Αθήνα και να περνά στον δεύτερο γύρο ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Αγγελούδης, επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, περνά στον δεύτερο γύρο.

Σε σχέση με το 2019, στο ΠΑΣΟΚ κερδίζουν ή είναι σε τροχιά νίκης σε πολλαπλάσιους δήμους. Ενδεικτικά πρόκειται για τους δήμους Μυτιλήνης, Συκεών-Νεάπολης, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Πετρουπόλεως, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων, Καβάλας, Ιωαννιτών, Θέρμης, Βέροιας, Αιγάλεω, Ηρακλείου, Αττικής, Ιεράπετρας κλπ

 

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Κουρέτας (στέλεχος ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Έρευνας το 2016), που ανακοινώθηκε πρώτα από το ΠΑΣΟΚ και ακολούθως στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει ως φαίνεται τη μάχη στον δεύτερο γύρο με τον κ. Αγοραστό.

 

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η στήριξη σε νέα πρόσωπα, απέδωσε και επισημαίνουν δυο περιπτώσεις:

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Σπύρος Σκιαδαρέσης ήταν δεύτερος.

Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Νικηφόρος Παπανικόλας επίσης είναι δεύτερος.

Επίσης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Χρήστος Παπαστεργίου είναι δεύτερος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here