Διάβημα για τη τουρκική πρόκληση σε Τζιτζικώστα κατέθεσε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα

0

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δια του πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλου Λάζαρη, επέδωσε και γραπτώς το διάβημα -μέσω ρηματικής διακοίνωσης- προς το τουρκικό ΥΠΕΞ για την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, το περασμένο Σάββατο.

Την κίνηση είχε προαναγγείλει σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει ότι η πρεσβεία μας στην Άγκυρα θα ζητήσει με ρηματική διακοίνωση εξηγήσεις από την Τουρκία για την παρεμπόδιση εισόδου του Περιφερειάρχη Μακεδονίας στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, πεπεισμένος ότι η επτάωρη κράτησή του στη Σμύρνη δεν ήταν τεχνικό, αλλά ένα τεχνητό λάθος, στο πλαίσιο του μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προειδοποιώντας ότι στην Τουρκία το βαθύ κράτος έχει ισχυροποιηθεί πολύ, και η χώρα διολισθαίνει στα άκρα, πιθανότατα δίχως επιστροφή.

Προκλήσεις Τσαβούσογλου
Θυμίζουμε πως την Τρίτη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τόνισε ότι επρόκειτο για “τεχνικό λάθος”, ωστόσο… προειδοποίησε οτι η Τουρκία “θα απαντήσει αν η Ελλάδα συνεχίσει να απαγορέυει την είσοδο σε Τούρκους αξιωματούχους”.

“Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, ο Έλληνας πολίτης επετράπη να εισέλθει στη χώρα μας” είπε ο Τσαβούσογλου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως “η Ελλάδα είναι εκείνη που σκοπίμως εφαρμόζει απαγορεύσεις εισόδου Τούρκων αξιωματούχων. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ