Ο Δήμος Καισαριανής διοργάνωσε ένα διήμερο εκδηλώσεων, στις 2 & 3 Απριλίου, για να τιμήσει την προσφορά της Ένωσης Γερμανοελληνικών Συλλόγων και την επίτημη πρόεδρο της Ένωσης, Dr. Sigrid Skarpelis – Sperk στην πόλη.

Κατά τα έτη 2008 – 2012, η Ένωση Γερμανοελληνικών Συλλόγων πραγματοποίησε μια σειρά από δωρεές: ένα πυροσβεστικό όχημα, 2011 βελανιδιές με σκοπό την αναδάσωση στην καμένη περιοχή του Αλεποβουνίου του Υμηττού (λόφος Αράπη), καθώς και ένα ποσό για την αγορά αυτοκινήτου προς κάλυψη των αναγκών της Εθελοντική Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής. 

Αναδάσωση

Η αναδάσωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/2, σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής, την Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής και εθελοντικές ομάδες του ΣΕΠΠΒ/ΑΤΥ, της Βάρης, της Γλυφάδας, της Βούλας, του Παπάγου, καθώς και πολίτες και μαθητές των σχολείων της Καισαριανής και Βύρωνα. Το Σάββατο, 2/4/2022, έγινε παρουσίαση αναθηματικής πλάκας προς τιμήν του Συλλόγου και της επίτιμης προέδρου του, Dr. Sigrid Skarpelis – Sperk.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό η Dr. Sperk και ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο και την Dr. Sperk προσωπικά για την προσφορά τους.

O Δήμαρχος σχολίασε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο, ως εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Λαών για την προάσπιση οικουμενικών αξιών όπως η προστασία του περιβάλλοντος.

Εκδήλωση για τον Υμηττό 

Την Κυριακή, 3/4/2022, υλοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου μικρή εκδήλωση με θέμα «Η Κλιματική αλλαγή και ο Υμηττός».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Οικολογίας και Τουρισμού Καισαριανής, Μάνος Κιτσέλλης, ο τοπογράφος – αγρονόμος ΕΜΠ, Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, Πάνος Τριγάζης και ο καθηγητής στο Τμήμα Θερμοδυναμικής του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν, Dr. Σπύρος Αλεξόπουλος. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος απένειμε στην Dr. Sigrid Skarpelis – Sperk τιμητική πλακέτα και ανακοίνωσε την εκκίνηση συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Άαχεν σε θέματα που αφορούν την δασοπροστασία, την διαχείριση υδάτων και ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here