Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ – Πανηγύρια μετά τη δίκη – Πόσα χρήματα θα του πληρώσει η ‘Αμπερ Χερντ

0

Μετά από μια δίκη σίριαλ, με αφορμή τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ σε βάρος της Αμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ένα άρθρο της σε αμερικανική εφημερίδα, που χωρίς να τον κατονομάζει τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους, το δικαστήριο έκρινε ότι η Χερντ είπε ψέματα και επιδίκασε αποζημίωση στον Τζόνι Ντεπ.

Ο Τζόνι Ντεπ απαιτούσε αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, με το επιχείρημα ότι το άρθρο κατέστρεψε την καριέρα και την υπόληψή του.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 15 εκατ στον Τζόνι Ντεπ. 10 εκατομμύρια επιδικάστηκαν ως κανονική αποζημίωση και άλλα 5 εκατομμύρια ως «τιμωρητική αποζημίωση». Η Χερντ θα του πληρώσει 8,35 εκατ. δολ. 

Ψευδές άρθρο

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χερντ δυσφήμισε τον πρώην σύζυγό της στο άρθρο της το 2018. Ο επικεφαλής των δικαστών ανακοίνωσε την ετυμηγορία των ενόρκων, σύμφωνα με την οποία το άρθρο της Χερντ ήταν ψευδές και είχε στόχο να τον δυσφημίσει.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το αν η Άμπερ Χερντ το έκανε με «δόλο και κακία», οι ένορκοι βρήκαν ότι ενήργησε με «πραγματική κακία». Το δικαστήριο έκρινε, επίσης, ότι οι ισχυρισμοί της για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Τζόνι Ντεπ δεν αποδείχθηκαν.

 2 εκ. θα πληρώσει ο Ντεπ

Η Άμπερ Χερντ από την πλευρά της, μετά την αγωγή του Ντεπ σε βάρος της υπέβαλλε και εκείνη αγωγή απαιτώντας διπλάσιο ποσό αποζημίωσης, υποστηρίζοντας ότι αυτή η «άχρηστη μήνυση» παρατείνει «τις εναντίον της καταχρήσεις και την παρενόχληση στις οποίες την έχει υποβάλει ο Τζόνι Ντεπ».

Το δικαστήριο σε ότι αφορά τη δική της αγωγή σε βάρος του Ντεπ, της επιδίκασε αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο έκρινε ότι και ο Τζόνι Ντεπ δυσφήμισε την Άμπερ Χερντ, αλλά αυτό έγινε μέσω του δικηγόρου του, Άνταμ Γουόλντμαν, και μόνο σε μία από τις τρεις κατηγορίες. Έτσι, επιβλήθηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων, αλλά δεν επιδίκασε κανένα ποσό ως «τιμωρητική αποζημίωση».

 Πόσα θα πληρώσει η Χερντ

Παρά το γεγονός ότι οι ένορκοι επιδίκασαν στον Ντεπ 15 εκατομμύρια δολάρια, ο δικαστής μείωσε την ποινική αποζημίωση των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο ανώτατο όριο των 350.000 δολαρίων της Βιρτζίνια, μειώνοντας το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει ο Ντεπ σε 10.350.000 δολάρια – μείον τα 2 εκατομμύρια δολάρια που καλείται να πληρώσει στη Χερντ.

Συνολικά, ο Ντεπ θα λάβει με αποζημίωση 8,35 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ