Διόνυσος: Το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού συνεχίστηκε για 3 συνεχόμενη χρονιά

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πιλοτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου μας…

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε για 3 συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την Εκπαιδευτικό και Σύμβουλο Ε.Π. κυρία Ασπασία Θεοδωρακάκη (μέλος του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου μας).

Η κα. Θεοδωρακάκη παρείχε σε εθελοντική βάση υπηρεσίες συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού απευθυνόμενες αποκλειστικά σε έφηβους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) με απώτερο στόχο την αρωγή στη συνειδητοποίηση του τρόπου επιλογής των σπουδών και του επαγγέλματος τους και την έμπρακτη υποβοήθηση τους στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων και την κατάρτιση πλάνων που αφορούν το μέλλον τους.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες περιλάμβαναν:

την ανακάλυψη των επαγγελματικών ενδιαφερόντων και κλίσεων των εφήβων και τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού ατομικού προφίλ που θα είναι ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας
την πληροφόρηση και ενημέρωση τους αναφορικά με την ύπαρξη και λειτουργία σχολών που θα άπτονται στο ατομικό προφίλ του/ της μαθητή/τριας
την παρουσίαση εναλλακτικών εκπαιδευτικών διαδρομών και νέων τάσεων στην αγορά εργασίας
τη συνετή λήψη απόφασης και τη δημιουργία ενός αναλυτικού σχεδίου δράσης
Κάθε μαθητής ή μαθήτρια πραγματοποίησε 5 εβδομαδιαίες ατομικές συναντήσεις, διάρκειας 75 λεπτών κάθε μία.

Κάποιοι από τους μαθητές/μαθήτριες μας δήλωσαν για τη δράση:

Σε ενεργοποίησε το πρόγραμμα στο να σκεφτείς ή να ονειρευτείς κάποια επαγγελματική πορεία στην ζωή σου;

«Κυρίως ενίσχυσε κάποιες ιδέες που είχα από πριν, αλλά βρήκα και κάποια καινούργια ενδιαφέροντα. Τώρα έχω μια καλύτερη ιδέα και γνωρίζω τα κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει να επιλέξω.»
«Ναι ήταν πολύ Βοηθητικό και με βοήθησε να μάθω περισσότερα πράγματα και για τον εαυτό μου».
Θα ήθελες να μοιραστείς κάτι ακόμα μαζί μας;

«Εκτός από το τι θα ήθελα να ακολουθήσω επαγγελματικά ανακάλυψα και πράγματα για τον εαυτό μου που δεν ήξερα, όπως για παράδειγμα τις αξίες μου και τις ικανότητες μου.»
«Ευχαριστούμε πολύ την εισηγήτρια κα Θεοδωρακάκη για την πολύτιμη βοήθεια και για το χρόνο που αφιέρωσε. Συγχαρητήρια και στο Δήμο Διονύσου για την όλη οργάνωση του προγράμματος. Ιδαίτερα βοηθητικό ήταν και το γεγονός ότι έγινε δαδικτυακά. Μακάρι να συνεχιστεί η συγκεκριμένη δράση και να προστεθούν κι άλλες στη φαρέτρα του Δήμου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ