Δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα: Η Κίνα επιρρίπτει την ευθύνη στις ΗΠΑ

0
A man watches a TV broadcasting a news report on North Korea firing a ballistic missile over Japan, at a railway station in Seoul, South Korea, October 4, 2022. REUTERS/Kim Hong-Ji

Η Κίνα επέρριψε στις ΗΠΑ την ευθύνη για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, κατηγορώντας τις πως «δηλητηριάζουν» το περιβάλλον ως προς την ασφάλεια στην περιφέρεια κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που παραμένει βαθιά διχασμένο για το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ.

«Καταγράφοντας» την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη Γκενγκ Σουάνγκ υπογράμμισε επίσης τα «στρατιωτικά γυμνάσια που διεξήγαγαν από κοινού οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της περιοχής», αναφερόμενος στις κοινές ασκήσεις των αμερικανικών, των νοτιοκορεατικών και των ιαπωνικών ένοπλων δυνάμεων την περασμένη εβδομάδα.

«Οι πρόσφατες εκτοξεύσεις από τη Βόρεια Κορέα συνδέονται στενά με τη σειρά στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή», επέμεινε όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Για το ζήτημα του (βορειοκορεατικού) πυρηνικού προγράμματος, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ασκούν πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και επιδίδονται σε πολιτικούς ελιγμούς που δηλητηριάζουν το περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αυξημένες εντάσεις στην (κορεατική) χερσόνησο δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν κανέναν», πρόσθεσε ο κινέζος διπλωμάτης, παροτρύνοντας την Ουάσινγκτον να δείξει «ειλικρίνεια» και να «δώσει απάντηση στις εύλογες ανησυχίες» της Πιονγκγιάνγκ, η οποία χαρακτηρίζει ειδικά τα κοινά γυμνάσια των αμερικανικών και των νοτιοκορεατικών ένοπλων δυνάμεων πρόβες εισβολής στο έδαφός της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ