Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Δήμο Σαρωνικού: Το Green City στο Δημοτικό Παλαιάς Φώκαιας

0

Μια ακόμη ημέρα εγρήγορσης για την προστασία του περιβάλλοντος, ήταν η Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου

Τα 200 παιδιά του Δημοτικού Παλαιάς Φώκαιας συμμετείχαν στο διαδραστικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης  του The Green City, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Ακριβής Καρούμπαλη.

Το κινητό πράσινο σημείο του προγράμματος (φορτηγάκι) επισκέφθηκε το σχολείο και οι μικρές μαθήτριες και μαθητές είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν από την Ακρ. Καρούμπαλη και από ειδικό της Green City, παρουσία του Προέδρου Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Μάκη Ντρούβα, για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να οδηγούνται προς αξιοποίηση. Στη δράση συμμετείχαν η διευθύντρια του σχολείου κα Κοψολαίμη καθώς και όλο το διδακτικό προσωπικό.

Μέσα από την διαδικασία αναδείχθηκε η σημασία της συμμετοχής και της κινητοποίησης μικρών και μεγάλων στον αγώνα για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του πλανήτη μας.

Οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Σαρωνικού συνεχίζονται προκειμένου η μαθητική κοινότητα να ενημερωθεί και να εξοικειωθεί με την βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και τη σταδιακή μετάβαση στην κυκλική οικονομία. Έχει ήδη προηγηθεί αντίστοιχη διαδικασία για το 2ο και το 1ο  ΓΕΛ Καλυβίων, το ΓΕΛ Αναβύσσου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ