Δραπετσώνα: Σε λίγες μέρες παραδίδεται το Καστράκι της πόλης

0

Σε λίγες μέρες παραδίδεται στο λαό της πόλης ένα σημαντικό έργο στην περιοχή της Δραπετσώνας, το Καστράκι.

Μια έκταση 20 στρεμμάτων δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο που μεταμορφώθηκε μετά από δεκαετίες σε έναν εξαιρετικό χώρο για τους δημότες, μικρούς και μεγάλους. Το έργο προϋπολογισμού 3.568.688€ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Τον Μάρτη του 2016 ο Δήμος προχώρησε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για το τι θα γίνει στο χώρο στον οποίο συμμετείχαν πολλά μελετητικά γραφεία που υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου αξιοποιώντας τις ιδέες των συμμετεχόντων προχώρησε στη μελέτη για την υλοποίηση του έργου. Η Περιφέρεια Αττικής με Περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου και Αντιπεριφερειάρχη τον Γιώργο Γαβρίλη ένταξαν στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της τη χρηματοδότηση του έργου. Τον Δεκέμβρη του 2017 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο της πόλης για την υλοποίηση του έργου και στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση. Το Φλεβάρη το 2018 ο Δήμος προχώρησε σε διαγωνισμό και το Γενάρη του 2019 ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες.Η νέα Περιφερειακή Αρχή με προσωπική παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλας Αντωνάκου «έτρεχε» τις πληρωμές στα διάφορα στάδια του έργου βοηθώντας να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που ανέκυπταν απ’ τη μεριά της εταιρείας.

Το έργο στο Καστράκι καθυστέρησε να ολοκληρωθεί. Αυτό ήταν δική μας επιλογή. Με το ξεκίνημα των εργασιών διαπιστώθηκε η ύπαρξη στο χώρο δεκάδων αρχαίων τάφων. Χωρίς δεύτερη σκέψη προχωρήσαμε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, δαπανώντας από χρήματα του Δήμου πάνω από 300.000 ευρώ, όχι σε θάψιμο αλλά σε μελέτη και αξιοποίηση της ιστορίας μας και είμαστε περήφανοι. Για πάνω από δύο χρόνια αρχαιολόγοι και ειδικό συνεργείο βρίσκονταν καθημερινά στο χώρο ερευνώντας τα αρχαιολογικά ευρήματα. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2016 είναι τις επόμενες μέρες να παραδοθεί μια ακόμη δημόσια έκταση στους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους που μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης απελευθερώνει μία έκταση 40 στρεμμάτων αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας καθιστώντας τον χώρο ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ