Δωρεάν ίντερνετ στο Μετρό της Αθήνας -Πότε ξεκινά

0

Οι επιβάτες του Μετρό της Αθήνας θα έχουν σύντομα απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς χρέωση.

Ο πρώτος σταθμός που θα προσφέρει δωρεάν WiFi αναμένεται να εγκαινιαστεί μέσα στον Ιούλιο, με άλλους σταθμούς να ακολουθούν στη συνέχεια.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΚτΠ ΑΕ. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι θα ολοκληρωθεί και το έργο εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις σήραγγες του μετρό, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να σερφάρουν και μέσα στα βαγόνια.

Η εγκατάσταση δωρεάν WiFi στους σταθμούς αποτελεί μέρος του έργου «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο».

Η υλοποίηση του δωρεάν WiFi, καθώς και η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές του δικτύου και στις σήραγγες, έχει καθυστερήσει για αρκετά χρόνια, περιορίζοντας την ικανότητα των επιβατών να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αποβάθρες και συρμούς.

Όσον αφορά τους λόγους που προκάλεσαν αυτές τις καθυστερήσεις, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε επισημάνει ότι το μετρό και οι εγκαταστάσεις του ανήκουν στη ΣΤΑΣΥ, η οποία έχει υπογράψει συμφωνία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την παροχή Internet στους σταθμούς και τους συρμούς.

Επιπλέον, η πρόοδος των εργασιών περιορίζεται από το γεγονός ότι αυτές μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο για δύο ώρες ημερησίως, τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω ζητημάτων ασφαλείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ