Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των Δημοτών στη δωρεάν διανομή οικιακών κάδων χωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων και στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση, που ξεκίνησε ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με αφορμή την επέκταση του συστήματος των καφέ κάδων στα νοικοκυριά της πόλης.

O πρώτος κύκλος  διανομής των  μικρών εσωτερικών κάδων και των βιοδιασπώμενων  σακουλών χωριστής συλλογής  οργανικών αποβλήτων, ξεκίνησε από τη λαϊκή αγορά της οδού Παλαιολόγου  όπου στελέχη και εργαζόμενοι του Τομέα Καθαριότητας, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και της Αντιδημάρχου Πόλης Μαρίας Μιχαλοπούλου, μοίρασαν τους οικιακούς καφέ κάδους και σχετικό ενημερωτικό υλικό ενώ παρουσίασαν στους πολίτες και σωστές πρακτικές για το πώς διαχειριζόμαστε τα διάφορα ρεύματα ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Οι Δημότες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην χορήγηση των κάδων και στην σχετική ενημέρωση και από τις ερωτήσεις τους φάνηκε ότι ήδη είναι ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο στο θέμα των βιοαποβλήτων αλλά γενικότερα στα θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Ο μικρός καφέ κάδος έχει καπάκι και μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή το μπαλκόνι ή σε όποιο άλλο βολικό σημείο του σπιτιού. Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να ρίχνονται μέσα τα οργανικά απόβλητα που παράγει το κάθε νοικοκυριό και στη συνέχεια να μεταφέρεται και να αδειάζεται μέσα στον μεγάλο καφέ κάδο βιοαποβλήτων της γειτονιάς.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον πρώτο πιλοτικό κύκλο του προγράμματος και να προμηθευτούν άμεσα τους οικιακούς κάδους με τις βιοδιασπώμενες σακούλες μπορούν να επικοινωνούν στα: 210 9844057 & 1565 (αστική χρέωση από σταθερό) ή να στέλνουν e mail στο:1565kathariotita@palaiofaliro.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here