Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης

0

Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω της Κοινωνικής Δομής του ΚΕΠ Υγείας, θα πραγματοποιήσει Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας από 40 ετών και άνω και θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2022 (εκτός Σαββατοκύριακου) στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως & Στρατηγού Σαράφη (πλησίον ΕΠΑΛ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, καλώντας στο τηλέφωνο: 210-5062522.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα γίνει υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί ιατρική γνωμάτευση.

Το Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμαρχο Πετρούπολης & Ειδικό Καρδιολόγο Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο, ο οποίος είναι από τους πρώτους εθελοντές ιατρούς που στηρίζουν το ΚΕΠ Υγείας, αλλά και ο εμπνευστής του Δωρεάν προγράμματος Προληπτικού Καρδιολογικού Ελέγχου μαθητών «Φειδιππίδης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ