Παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών που λειτουργούσε και ως αποθήκη μη νόμιμων καπνικών προϊόντων εντόπισε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σπιτιού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,  η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, του ενοίκου του σπιτιού και εκείνου που επέβλεπε τη λειτουργία παραγωγής, για -κατά περίπτωση-  παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας για την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα προϊόντα, καθώς και για τα όπλα.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία ενός 70λιτρου μεταλλικού άμβυκα παραγωγής προϊόντων απόσταξης, ο οποίος περιείχε 49 λίτρα αλκοολούχου υγρού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1.451 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης

-337 πακέτα τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,

-184  λίτρα αλκοολούχου υγρού,

-πιστόλι με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων και μαχαίρι,

-4.240 ευρώ και

-2 κινητά τηλέφωνα.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τα αλκοολούχα υγρά ανέρχονται σε περίπου 17.100 ευρώ, ενώ για τα καπνικά προϊόντα στο ποσό των 3.300 ευρώ, για τους οποίους θα ενημερωθεί η αρμόδια τελωνειακή Αρχή.

Το κατασχεθέν όπλο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here