Εγκρίθηκε η ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Αγία Παρασκευή

0

Ιστορική είναι σημερινή ημέρα για την πόλη της Αγίας Παρασκευής καθώς στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε ομοφώνως η έγκριση προμελέτης, τευχών δημοπράτησης και όρων διακήρυξης του έργου «ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.280.201,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, επιφάνειας περίπου 2.000τ.μ., θα ανεγερθεί στην περιοχή των Πευκακίων επί των οδών Αριστοτέλους, Σόλωνος και Επαμεινώνδα.

Ο στόχος της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Βασικός στόχος της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή των φιλοξενουμένων στην κοινωνική και κοινοτική ζωή, την υπεράσπιση των ατομικών τους δικαιωμάτων και να τους εξασφαλίσει μια ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Η ΣΥΔ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αυτονομίας τους, στην βελτίωση των καθημερινών δεξιοτήτων τους και θα τους βοηθήσει ώστε να μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα από τις οικογένειές τους, προσφέροντας έτσι την ποιότητα ζωής που αξίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αγίας Παρασκευής θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, με ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με Nοητική Yστέρηση.
Βασίλης Ζορμπάς: «Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος, κ. Βασίλης Ζορμπάς, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αναφερόμενος στη Σ.Υ.Δ. τόνισε: «Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αποτελεί το σπουδαιότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών της πόλης μας. Ένα έργο τεράστιας ουσιαστικής σημασίας για τα παιδιά της πόλης μας και τις οικογένειές τους που το έχουν ανάγκη. Ένα έργο το οποίο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής αποτέλεσε για εμένα αυτοσκοπό. Το μεγαλύτερο στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου. Και είμαι αποφασισμένος να το κερδίσω.

Για τον λόγο αυτό είμαι βαθύτατα χαρούμενος αλλά και συγκινημένος που η ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης γίνεται πραγματικότητα.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Δημοτικής μας Αρχής είναι ότι βρίσκεται στο πλευρό όλων των κατοίκων. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για πολλούς άλλους Δήμους και νιώθω ευτυχής που σήμερα έγινε ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία μιας δομής που θα μας κάνει όλους καλύτερους.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία και όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο σπουδαίο αυτό έργο για τη δουλειά και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέχρι τώρα και να ευχηθώ ότι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα ανοίξει τις πύλες της το συντομότερο δυνατό προκειμένου να φιλοξενήσει τους συνδημότες μας και να τους προσφέρει μια πιο όμορφη καθημερινότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ