ΕΔΔΥΠΠΥ: Online ημερίδα στο Βόρειο Τομέα Αττικής για τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά

0

Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα εκπαίδευσης ευαισθητοποίησης των γονέων και των Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, ώρα 17.00 – 18:30, με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η εκστρατεία

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου και Παπάγου- Χολαργού.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο, που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και πρόκειται να διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη.

 Στόχος

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των γονέων, σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ