ΕΕΑ: “Παρών” στη μάχη για την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής

0

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουλίου τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αγωγές που έχουν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις – ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ- κατά της ΔΕΗ με την οποία ζητείται η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε, προ ολίγων ημερών, η απόρριψη από τον Άρειο Πάγο του αιτήματος της ΔΕΗ να υπάρξει πιλοτική δίκη για το θέμα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ του αγώνα για την απαλλαγή από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις παράλογες αυξήσεις που τη συνοδεύουν, αναλαμβάνοντας μάλιστα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, το ΙΝΚΑ και την ΕΚΠΟΙΖΩ, για συλλογική αντίδραση και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην Ευελπίδων βρέθηκαν την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος και η Δικηγόρος – Συνεργάτης του Ε.Ε.Α. κ. Μαρία Μπακάλη. 

«Απειλείται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων»

Ο κ. Γρέντζελος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα βρισκόμαστε στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να δείξουμε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι «παρών» στην μάχη κατά των απαράδεκτων χρεώσεων της ρήτρας αναπροσαρμογής. Ως Ε.Ε.Α. έχουμε από την πρώτη στιγμή τονίσει την ανάγκη κατάργησης της ρήτρας. Δεν είναι δυνατόν στις εποχές που ζούμε να απειλείται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων επειδή αδυνατούν να εξοφλήσουν διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς ρεύματος.

Το Ε.Ε.Α. θα στηρίξει τον αγώνα όσων μελών του σκέφτονται να επιλέξουν τη νομική οδό για να απαλλαγούν από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις αυξήσεις που τη συνοδεύουν. Σύντομα το νομικό τμήμα του ΕΕΑ θα ενημερώσει λεπτομερώς όλα τα μέλη του για τα νομικά ζητήματα, που αφορούν τυχόν δικαστικές κινήσεις, στις οποίες δύνανται να προβούν, ώστε να διεκδικήσουν τα ποσά που έχουν καταβάλει για την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η απαλλαγή από τη ρήτρα είναι η μόνη λύση για να «ανασάνουν» πραγματικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Διαφορετικά, οι συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία θα είναι καταστροφικές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ