Εθνική Γυναικών Μπάσκετ: «Σφραγίζει το εισιτήριο» για την τελική φάση

0

Η εθνική «σφραγίζει το εισιτήριο» για την τελική φάση

Η εθνική γυναικών ολοκληρώνει τις προσεχείς ημέρες τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2023, καθώς το διάστημα 9-12 Φεβρουαρίου δίνει τους αγώνες της στο πλαίσιο του τρίτου και τελευταίου «παραθύρου» της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι μέχρι στιγμής αήττητο στον 7ο όμιλο, καθώς μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, και καλείται να παρουσιάσει το καλό αγωνιστικό πρόσωπό του στους δύο προσεχείς αγώνες, προκειμένου να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το διάστημα 15-25 Ιουνίου σε Ισραήλ και Σλοβενία.

Πρώτος αντίπαλος της «γαλανόλευκης» είναι η Πορτογαλία, την οποία η εθνική αντιμετωπίζει το βράδυ (9/2, 22:30) στην πόλη Οντιβέλας που είναι, παράλληλα, και δήμος στη μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας. Εφόσον η ομάδα του Πέτρου Πρέκα πάρει τους δύο βαθμούς, εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωμπάσκετ, καθώς θα βρεθεί στο +3 από τους διώκτες της και ενώ θα απομένει μια αγωνιστική για το τέλος των προκριματικών. Πάντως, η εθνική έχει την… πολυτέλεια να παίξει αύριο για δύο αποτελέσματα, καθώς, ακόμη κι αν χάσει από την Πορτογαλία με μια διαφορά μέχρι έξι πόντους, παίρνει το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες τον περασμένο Νοέμβριο στην Ξάνθη (14/11) και η εθνική επιβλήθηκε του ιβηρικού συγκροτήματος με 64-57, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται να «προστατεύσει» αυτό το +7, για να διατηρήσει την πρώτη θέση στον 7ο προκριματικό όμιλο και να εξασφαλίσει την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια η εθνική θα δώσει ακόμη ένα παιχνίδι εκτός έδρας, καθώς αναμετράται την Κυριακή (12/2, 18:00) με την Εσθονία στο Ταλίν, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του γκρουπ.

Υπενθυμίζεται ότι το «εισιτήριο» για τα τελικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών παίρνουν οι νικητές των δέκα ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι των προκριματικών.

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μ. Βρετανία-Εσθονία 9/2

Πορτογαλία-ΕΛΛΑΔΑ 9/2 (22:30)

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μ. Βρετανία-Πορτογαλία 12/2

Εσθονία-ΕΛΛΑΔΑ 12/2 (18:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ελλάδα: 4-0 8

Πορτογαλία: 2-2 6

Εσθονία: 1-3 5

Μ. Βρετανία: 1-3 5

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ