Εκατοντάδες πολίτες του Ιλίου συμμετείχαν στην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

0

Το διαχρονικό και πανανθρώπινο μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας έστειλαν εκατοντάδες πολίτες του Ιλίου, κάθε ηλικίας, που συμμετείχαν στην εξαιρετικά επιτυχημένη 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

Η Φλόγα παραδόθηκε στον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο από την Ειδική Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Αθηνά Εξάρχου και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Αγίου Δημητρίου Αναστάσιο Σοφιανόπουλο, για να ανάψει στη συνέχεια τον βωμό της Αγάπης στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, από όπου δόθηκε και η εκκίνηση για τη λαμπαδηδρομία.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά στην εκδήλωση της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΙΛΙΟΥ, όπως και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», ενώ στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν, με όλη τους την ψυχή, οι δεκάδες αθλητικοί, πολιτιστικοί και εθνικοτοπικοί Σύλλογοι και φορείς της πόλης, Σύλλογοι

Γονέων και πολίτες. Ωστόσο, η πλέον συγκινητική και ελπιδοφόρα παρουσία ήταν εκείνη των μικρών παιδιών που συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά σε όλη τη διαδικασία.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ιλίου τόνισε: «Η “Φλόγα της αγάπης” φωτίζει και φέτος, σε μια τεράστια γιορτή, την ψυχή των εκατοντάδων ανώνυμων εθελοντών αιμοδοτών του Ιλίου, οι οποίοι με την προσφορά και τη διαρκή συμμετοχή τους καταδεικνύουν ότι το αίμα είναι ένας μοναδικός και πολύτιμος εθνικός πόρος. Θέλω να τους ευχαριστήσω βαθιά για την ανεκτίμητη συμβολή τους απέναντι στον αγώνα ζωής δεκάδων συνανθρώπων μας και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ισχυροποίηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδοτών».

Στην Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν επίσης, η Βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ