Εκδήλωση στη Κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Κερατσινίου Δραπετσώνας για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Βιβλιοθήκη μας, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, φιλοξένησε τους μαθητές του 18ου & 24ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν και συζήτησαν για την προάσπιση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρίες και για την ισότιμη πρόσβασή τους στην κοινωνία. Κατόπιν, όλοι μαζί τραγούδησαν το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες. Το τραγούδι: «ΤραγουδΑ.Μ.Ε.Α. από ψηλά» υπογράφει συνθετικά & στιχουργικά ο Συμεών Μαϊστρέλης.

Ο Συμεών Μαϊστρέλης και ο Χρήστος Καρνάβας, μάς έκαναν την τιμή να είναι μαζί μας και με τα παιδιά ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων, αλλά και στην αναγκαιότητα σεβασμού προς όλους. Στο τέλος της εκδήλωσης, σε όλα τα παιδιά, δόθηκε αναμνηστικό μπλουζάκι. Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) το 1992, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ώστε να δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ