Το… κουδούνι για την αποχώρηση των μαθητών από τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας θα (μπορεί να) χτυπά νωρίτερα!

Μια αλλαγή για το ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία προβλέπεται σε σχετική απόφαση που υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, για το σχολικό έτος 2023-2024, οι μαθητές των ολοήμερων δημοτικών σχολείων όπου εφαρμόζεται το αναβαθμισμένο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα αποχώρησης όχι μόνο στις 15.50’ ή στις 17.30’, αλλά και στις 14.55’, προς διευκόλυνση των γονέων και κηδεμόνων.

Διευκρινίζεται ότι το νέο ωράριο αφορά στο σύνολο των ολοήμερων δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ολοήμερων;

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Υπάρχουν κριτήρια εγγραφής;

Όχι, δεν υπάρχει κανένα κριτήριο εγγραφής.

Πώς υποστηρίζεται η οικογένεια με το νέο ολοήμερο;

Με το νέο, διευρυμένο χρονικά και αναβαθμισμένο ποιοτικά, ολοήμερο, επιτυγχάνεται προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων, εξασφαλίζεται περισσότερος ελεύθερος, δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά στο σπίτι εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο και, επιπρόσθετα, επεκτείνονται οι δωρεάν παροχές εκπαίδευσης.

Πότε και πού γίνεται η εγγραφή μαθητών;

Από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου και θα λειτουργούν ως τις 5:30 μμ, να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου τους ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, εφόσον το επιθυμούν, στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου, προκειμένου αυτά να σχηματιστούν εγκαίρως και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα, με την έναρξη του σχολείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here