Εκσυγχρονίζεται το σύστημα άρδευσης της Νέας Ιωνίας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

0

Την ολική αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης του δήμου Νέας Ιωνίας με στόχο τη δυνατότητα επέκτασης του σε όλες τις περιοχές του Δήμου και την περαιτέρω ανάπτυξη του πρασίνου όσο και της ορθολογικότερης χρήσης του νερού, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 579.117,20 ευρώ.

Κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μ. Μίσκα.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά την αναβάθμιση και τον συνολικό εκσυγχρονισμό του εγκατεστημένου εξοπλισμού προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και λειτουργικότητα του συστήματος σε βάθος χρόνου αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης σε όλες τις περιοχές του Δήμου λαμβάνοντας υπ’ όψη τόσο την αξιοπιστία του εν λόγω συστήματος όσο και τις υψηλές προδιαγραφές και λειτουργίες που το διέπουν, καθώς η τελευταία φορά που αναβαθμίστηκε το αρδευτικό σύστημα ήταν το 2014 μόνο με την αντικατάσταση του λογισμικού τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού με την νεότερη έκδοσή του.

Κατά την συνάντηση ο κος Πατούλης συζήτησε παράλληλα με την κα Θωμαΐδου και την πορεία άλλων έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Ν. Ιωνίας, ενώ αναφερόμενος στο έργο αναβάθμισης του αρδευτικού συστήματος, υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων. «Στο πλαίσιο αυτού του στρατηγικού μας στόχου εντάσσεται και η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα με την Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαϊδου. Πρόκειται για ένα έργο που με τον σύγχρονο εξοπλισμό του θα περιορίσει την άσκοπη κατανάλωση νερού, αφετέρου θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο να επεκτείνει την ποιότητα και το εύρος του πρασίνου στις περιοχές του. Με τη δημιουργική συνεργασία με τους δήμους της Αττικής συμβάλλουμε στην  ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου σε τοπικό επίπεδο, διευκολύνοντας τις δυνατότητες για περισσότερο πράσινο στην καθημερινότητα των πολιτών με ορθολογική χρήση του πολύτιμου νερού μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κος Πατούλης.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος κα Δ. Θωμαϊδου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την έμπρακτη απόδειξη εκ μέρους του στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής της Νέας Ιωνίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει στη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα συνεχιστεί με το ίδιο θετικό πρόσημο και για άλλα σημαντικά έργα υποδομών στο δήμο προς όφελος των δημοτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ