Ελάτε μαζί μας: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στον Περίπατο Mνήμης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

0

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, σας προσκαλεί σε Περίπατο Μνήμης, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου , στις 17.30’, με μια ξεχωριστή ξενάγηση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και με αναφορές στην ιστορική πορεία του Ελληνισμού, της Μικράς Ασίας, τις χαμένες πατρίδες και την Κωνσταντινούπολη .

Σημείο συνάντησης το Μνημείο Υποβρυχίων (Πάρκο Φλοίσβου)

Ξεναγός και συνοδοιπόρος και σε αυτή την δράση, θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος ενώ την δική της ξεχωριστή βιωματική αναφορά θα καταθέσει η γνωστή συγγραφέας Ιώ Τσοκώνα – μεταφράστρια και συγγραφέας του βιβλίου «Το Πέρας των Ελλήνων», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η μεταφράστρια και συγγραφέας Ιώ Τσοκώνα γεννήθηκε το 1964 στο Φανάρι.

Τελείωσε το Ζάππειο Λύκειο και αφού αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Έχει γράψει : το Πολυπολιτισμικό Πέρα (Heyamola), Το Πέρα των Ελλήνων (Μεταίχμιο), Κιοσέμ Σουλτάν (Αιώρα) και Έγκλημα στον Ιανό (Τσουκάτου)

Μετέφρασε από και προς τα ελληνικά 26 βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικές καμπάνιες, άλμπουμ και ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής, καθώς και τακτική συνεργάτις του περιοδικού λόγου και τέχνης Κινστέρνα.

Διδάσκει τουρκικά και συνεργάζεται με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν (DHA).

Ο Ιστορικός Περίπατος θα ολοκληρωθεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Αίαντος 28 και Σπάρτης) με συζήτηση και εκπλήξεις.

Την δράση συντονίζει η υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών – Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων.

Πληροφορίες Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τ. 210 – 98 11 030

Η δήλωση συμμετοχής σας γίνεται ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 23/9 και ώρα 15.00’ στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης dimotikivivliothikipf@gmail.com

Παρακαλείσθε να αναφέρετε πλήρες ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ