«Εμβολιάστε τα παιδιά σας»: Καμπανάκι από γνωστό παιδίατρο για την εμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών

0

«Καμπανάκι» για την επανεμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών όπως ο κοκκύτης και η διφθερίτιδα από τον γνωστό παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη.

Ο γνωστός παιδίατρος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και μίλησε για το πως ο κορωνοϊός άφησε «παραθυράκι» για την επανεμφάνιση ασθενειών όπως ο κοκκύτης και η διφθερίτιδα.

Όπως τόνισε ο παιδίατρος Μαζάνης, κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπήρξε μείωση των εμβολιασμών των παιδιών, η οποία έφτασε σε επικίνδυνα σημεία. Ο λόγος γίνεται για τα εμβόλια της μηνιγγίτιδας, του καρκίνου της μήτρας, της διφθερίτιδας, του τετάνου και της πολιομυελίτιδας.

Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός για αυτές τις ασθένειες μειώθηκε κατά 20% στους εφήβους, ενώ στις μικρότερες ηλικίες σημείωσε πτώση κατά 10%. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές από τις παραπάνω ασθένειες επανήλθαν λόγω του κορωνοϊού.

Να εμβολιάζετε τα παιδιά σας

«Το μήνυμα προς τους γονείς είναι να κοιτάξουν τα βιβλιαράκια των παιδιών τους, να επανέλθουν στον παιδίατρο και να κάνουν τα εμβόλια. Μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε η γρίπη, οπότε πρέπει μέσα στον Σεπτέμβριο τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, για να μην έχουμε μέσα στο χειμώνα κορωνοϊό και γρίπη. Ο κορωνοϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις, το καλοκαίρι βρήκε την ευκαιρία η γρίπη να φουντώσει», δήλωσε ο παιδίατρος.

«Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια»

Ο παιδίατρος τόνισε πως το μυστικό για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό στα παιδιά είναι η καλή διατροφή, η μείωση των γλυκών και των τηγανιτών, καθώς και η κατανάλωση φρούτων. «Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται εάν τα παιδιά τρέφονται σωστά», δήλωσε.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ο παιδίατρος Μαζάνης είπε πως η διεθνής στάση επιμένει σε άνοιγμα των σχολείων χωρίς μάσκα και self test, ωστόσο ο ΠΟΥ τονίζει πως η πανδημία συνεχίζεται.

«Ο κορωνοϊός μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, όμως πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για την πάταξη του κορωνοϊού. Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια. Τα άλλα μέτρα είναι προληπτικά, όμως δεν δίνουν τη λύση», τόνισε ο παιδίατρος.

 [banner id=”143729″]

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ