ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καιρού με χιόνια και ισχυρές βροχοπτώσεις μέχρι την Τετάρτη

0

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Τετάρτη εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις μέχρι και την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία Μπιάνκα έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα σήμερα, Δευτέρα (28/2) παρουσιάζουν πρόσκαιρη ύφεση καθώς από αύριο, Τρίτη (1/3) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιιρίας θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα αλλά και οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με το επίπεδο προειδοποίησης να βρίσκεται στο πορτοκαλί καθώς «αναμένονται κάποιες επιπτώσεις σε καθημερινές και υπαίθριες δραστηριότητες».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τι θα συμβεί μέχρι την Τετάρτη

Αναλυτικά ανά ημέρα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναφέρει ότι:

Την Τρίτη 1η Μαρτίου
α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου
α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ