Αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στάθηκε γι’ ακόμη μία φορά η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) η οποία προχώρησε στη δωρεά έξι εξειδικευμένων οχημάτων τύπου Ford Ranger, για την ενίσχυση της διαχείρισης των πυρκαγιών στη χώρα.
Τα οχήματα βρίσκονται πλέον στο δυναμικό και τη διάθεση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) σε Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Λαμία.
Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών την Δευτέρα, παρουσία του προέδρου της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, της γενικής διευθύντριας της ΕΑΕΕ, Ελίνας Παπασπυροπούλου, και του συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγου Π.Σ. Παναγιώτη Νιάφα.
Ο κ. Σαρρηγεωργίου επισήμανε: «Με βασικές αξίες την προστασία και τη φροντίδα του ανθρώπου, η ΕΑΕΕ και ο ασφαλιστικός κλάδος αναγνωρίζουν την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο και συνδράμουν ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω επιχειρησιακά το δύσκολο έργο που επιτελεί. Η δωρεάν διάθεση έξι εξειδικευμένων οχημάτων Ford Ranger αποτελεί μία έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που απειλούν τη χώρα».
Συνεχίζοντας, ο κ. Νιάφας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Σαρρηγεωργίου και δήλωσε μεταξύ άλλων: «…ως Πυροσβεστικό Σώμα χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τη δωρεά έξι πυροσβεστικών οχημάτων για τις ανάγκες των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, η οποία θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, αποτελώντας ταυτόχρονα παράδειγμα αλληλεγγύης προς μίμηση, φανερώνει δε την εκτίμησή σας για την πυροσβεστική οικογένεια».
Πληροφορίες από Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here