Ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολεία του Δήμου Ζωγράφου: Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

0

To «πράσινο» φως για την έναρξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζωγράφου συνολικού προϋπολογισμού 815.300.00 ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία και του Δημάρχου Ζωγράφου Β. Θώδα.

 

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Τι περιλαμβάνεται

Η παρούσα πράξη αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Ζωγράφου, καθώς η Δημοτική Αρχή αξιολογώντας τις ενεργειακές καταναλώσεις των σχολικών υποδομών επέλεξε τα δυο ανωτέρω κτίρια για άμεσες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για τα παραπάνω κτήρια των σχολείων περιλαμβάνουν:

-αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων θέρμανσης,

– αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέα τεχνολογίας LED και αυτοματισμούς φωτισμού,

– αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων με νέα

– εξωτερική θερμομόνωση δώματος.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των ανωτέρω κτιρίων προκειμένου να μειωθούν οι ενεργειακές τους καταναλώσεις, να εξοικονομηθούν πόροι (ενέργεια, δαπάνες κλπ) και εμμέσως να συμβάλλουν στην ελάττωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η υπογραφή της πράξης από τον κ. Πατούλη, έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, του Αντιδήμαρχου Ζωγράφου Δημοσθένη Μπουλούκου και του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόση.

 

Βελτίωση περιβαλλοντικού ισοζυγιου

Ο Γ. Πατούλης, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής πράξης επισήμανε ότι η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων αποτελεί βασική του προτεραιότητα, καθώς μέσα από αυτή μπορούν να υλοποιηθούν με γρήγορους ρυθμούς πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε ένα ευρύ φάσμα έργων από στην ασφάλεια των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και στην υλοποίηση υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης ο Γ. Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Με υπευθυνότητα και όραμα μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες, βάζουμε ψηλά τον πήχη, ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν μια εκπαιδευτική διαδικασία σε ασφαλή και ανθρώπινα σχολεία με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι νέες γενιές αξίζουν το σεβασμό μας αλλά και τις ίσες ευκαιρίες που θα τους δώσουν τα εφόδια για μια καλύτερη ζωή και ένα δημιουργικό μέλλον. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους αξιοποιώντας όλα εκείνα τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση το περιβαλλοντικού ισοζυγίου των τοπικών κοινωνιών και τη στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, έχει τη βούληση και εργάζεται προκειμένου η Αττική να είναι μια Περιφέρεια – Πρότυπο σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζωγράφου Β. Θώδας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής σε έργα και υποδομές, με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ