Ενημερωτική εκδήλωση: «Φροντίζοντας τα κακοποιημένα παραμελημένα παιδιά» στον Δήμο Περιστερίου

0

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Φροντίζοντας τα κακοποιημένα παραμελημένα παιδιά» με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022 στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου.

Διοργανώθηκε από τον Δήμο Περιστερίου, το «Αττικόν» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και συμμετείχαν το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Οδοιπορικό» και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Την ενημερωτική εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα της κακοποίησης παιδιών.

Βασικοί ομιλητές ήταν η κα. Κοντάκου Αφροδίτη (Παιδίατρος, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Φροντίδας, Ασφάλειας και Αναπτυξιακής Παρακολούθησης – Μέλος της Μονάδας Αναπτυξιακής Ιατρικής που λειτουργεί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο), η κα. Πελεκανάκη Μαρία (Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικά Υπεύθυνη στο «Οδοιπορικό»), η κα. Γαλανοπούλου Χριστίνα (Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου) και η κα. Καρποντίνη Ειρήνη (Κοινωνική Λειτουργός και μέλος της ομάδας προστασίας ανηλίκων).

Αναφέρθηκαν εκτενώς στα θέματα της κακοποίησης κάθε μορφής, στους εκλυτικούς παράγοντες του φαινομένου, τους τρόπους πρόληψης και στις μεθόδους αντιμετώπισης του από τους ειδικούς επιστήμονες και την πολιτεία.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης, Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Οδοιπορικό» και Υπεύθυνος Λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ