Διευρύνεται το δίκτυο των κόκκινων κάδων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για την ανακύκλωση ρούχων, υφασμάτων και υποδημάτων. Μετά την τοποθέτηση 10 καινούργιων στις αρχές της χρονιάς, ακόμα 5 έρχονται να προστεθούν σε επιπλέον σημεία ανά την πόλη και να τεθούν στη διάθεση των Ηρακλειωτών ώστε να μπορούν να ανακυκλώνουν τα παλιά τους ρούχα αφενός για το περιβαλλοντικό πρόσημο, αφετέρου για να προσφερθεί στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

Τι πετάμε στους κόκκινους κάδους

Θυμίζουμε ότι στους κόκκινους κάδους πετάμε – αφού τα τοποθετήσουμε σε μια καθαρή τσάντα – καθαρά ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, αξεσουάρ κτλ, τα οποία συλλέγονται και διαχωρίζονται. Μετά από τη διαλογή, μέρος των ενδυμάτων και υποδημάτων προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα στην Ελλάδα, σε κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ή σε φιλανθρωπικούς φορείς. Επιπλέον, ενδύματα και υποδήματα διατίθεται για αποστολή σε χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσική καταστροφή, πόλεμος κ.ο.κ. Τα ακατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση ενδύματα και υποδήματα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, μονωτικού και άλλου υλικού.

Τα 5 νέα σημεία που τοποθετήθηκαν κόκκινοι κάδοι είναι στις οδούς: Αχαιών & Δεκελείας, Αυγής & Σουλίου, Βοιωτίας & Σωκράτους, Αλωνίων (μπροστά από το 4ο Δημοτικό) και Καλαβρύτων 16.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συμπολίτες μας οι οποίοι, διαπιστώνουμε, χρησιμοποιούν όλο και πιο πολύ τα εργαλεία ανακύκλωσης που τους διαθέτει ο Δήμος. Ειδικά η ανακύκλωση ρούχων στους κόκκινους κάδους σημειώνει μεγάλη επιτυχία κάτι που μας αναγκάζει να αυξήσουμε εκ νέου τα σημεία συλλογής ώστε ακόμα περισσότεροι να προστεθούμε σε αυτή τη μεγάλη συμμαχία, που ως στόχο έχει να κάνει το Ηράκλειο έναν πιο πράσινο Δήμο», το σχόλιο του αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος, Δημήτρη Δημητρόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here