Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά: Προσπάθεια αποτροπής φαινομένων αισχροκέρδειας

0

«Προτεραιότητά μας η προστασία των καταναλωτών αλλά και η ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στο επίκεντρό μας η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψη σε εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, στις 31 Μαρτίου, καθώς και στη Βαρβάκειο Αγορά.

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πρατήρια καυσίμων

Ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων στην αγορά από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας με στόχο την προστασία καταναλωτών και εμπόρων από φαινόμενα αισχροκέρδειας. Επισημαίνεται πως οι έλεγχοι έχουν εστιαστεί αυτό το διάστημα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πρατήρια καυσίμων σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Αττικής. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την πορεία των ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και εμπόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω του κύματος ακρίβειας που πλήττει και τη χώρα μας, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι παραβάσεις

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των ελέγχων ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γ. Δημόπουλος ανέφερε: «Τα μικτά κλιμάκια του Κεντρικού Τομέα Αθηνών αποτελούμενα από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Υγειονομικού Ελέγχου και Κτηνιατρικής και Αγροτικής Ανάπτυξης προβαίνουν σε εντατικούς ελέγχους. Σε 180 ελέγχους που έγιναν σήμερα διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 12% των περιπτώσεων, οι οποίες αφορούσαν σε μη αναγραφή τιμών, απουσία PΟS, πώληση κατεψυγμένων προϊόντων ως φρέσκα, πώληση εισαγόμενων προϊόντων ως ελληνικά, πλημμελείς συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης των προϊόντων και πώληση ληγμένων ή αλλοιωμένων προϊόντων».

Στη Βαρβάκειο, τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βαρβακείου Γ. Ευρυπιώτης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την αγοραστική κίνηση και τα επίπεδα που κυμαίνονται οι τιμές, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνουν οι επαγγελματίες ώστε να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ