εντολή αυτοδυναμίας βλέπει ο Μητσοτάκης από τους πολίτες -Τι δήλωσεΕ

0

“Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη”, εκτίμησε ο Κ.Μητσοτάκης στη δήλωση του μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, δείχνοντας ξεκάθαρα δεύτερες κάλπες

Την πρόθεση του να επιδιώξει την αυτοδυναμία σε δεύτερες κάλπες ξεκαθάρισε στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για “πολιτικό σεισμό” και ερμήνευσε το αποτέλεσμα της κάλπης ως έκφραση της επιθυμίας των πολιτών για γαλάζια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Υποστήριξε εξάλλου ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση που να προχωρήσει γρήγορα μεταρρυθμίσεις και αυτή δεν μπορεί να προκύψει από εύθραυστους αριθμητικούς συσχετισμούς και από τα μαθηματικά της απλής αναλογικής, που όπως υποστήριξε παραπέμπουν σε παζάρια.

Ο κ.. Μητσοτάκης επομένως δεν αναμένεται να επιδιώξει συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ όταν λάβει αύριο τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου και άρα θα την επιστρέψει άμεσα. Δεδομένου δε ότι δεν υπάρχουν τα “κουκιά” για τη λεγόμενη “προοδευτική διακυβέρνηση”, η διαδικασία των διερευνητικών αναμένεται να ολοκληρωθεί στο συντομότερο προβλεπόμενο διάστημα και άρα το πιθανότερο είναι να στηθούν οι δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Ο κ.Μητσοτάκης στη δήλωση του για το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε ειδικότερα:

Οι σημερινές εκλογές ολοκληρώθηκαν σε ήρεμο κλίμα περισσυλογής και ωριμότητας, όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη δημοκρατία με τη συμμετοχή των αποδήμων να αποτελεί πρόσθετο δείγμα ωριμότητας. Ευχαριστώ από καρδιάς τα εκατομμύρια των Ελλήνων και των Ελληνίδων που ανέδειξαν και πάλι τη ΝΔ το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο νικήτη των εκλογών.

Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά και αποδεικνύουν ότι η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό και απόλυτο. Μας ζήτησαν και κάτι ακόμη, να τρέξουμε πιο γρήγορα το δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων.

Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και το διχασμό. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους μου ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό.

Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής: Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Πρώτος εγώ ξέρω πόση πολύ δουλειά έχουμε τώρα μπροστά μας. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που να πιστεύει σε μεταρρυθμίσεις και αυτή δεν μπορεί να προκύψει από εύθραυστους αριθμούς και συσχετισμούς.

Θα σεβαστώ το Σύνταγμα, αλλά θα τηρήσω την άποψη μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε παζάρια. Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μας καλεί να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να έχουμε ταχύτερα κυβέρνηση.

Οι πολίτες ενέκριναν τη βασική μας επιλογή της αυτοδύναμης Ελλάδας και ΝΔ και την προγραμματική μας θέση ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος.

Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχθώ. Με κινητήρια δύναμη μας το σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 και με πίστη στις δυνατότητες του λαού μας να διεκδικεί και να κατακτά ένα καλύτερο αύριο.

Απευθύνομαι σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα, γιατί τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι μεγάλες πλειοψηφίες και τις πραγματοποιούν οι σταθερές κυβερνήσεις. Συνεχίζουμε σταθερά τολμηρά και μόνο μπροστά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ